Šta mi to radimo

Male stvari prave veliku razliku!

Naša dva ključna poslovna segmenta obuhvataju:

Servisno-tehnički centar (gdje popravljamo)
Proizvodni centar (gdje stvaramo)

U našem proizvodnom pogonu i servisu, razumijemo važnost ne samo pružanja dijelova, već i nudimo kompletna rješenja za vaše probleme, često naporne jer izazivaju zastoje i kvarove. Ovaj pristup omogućava nam da se izdvojimo, jer nam je stalo da razumijemo sa čime se suočavate.

Prilagodili smo naše proizvode i usluge vašem poslovanju i vašoj specifičnoj situaciji, umjesto da očekujemo da se prilagodite nama. Ljudi ne pamte koliko je nešto brzo urađeno, ali pamte koliko je dobro urađeno. S tim na umu, i uz našu  opremu, efikasnu organizaciju i stručan tim, ne samo da garantujemo kvalitet nego i najkraća vremena izrade.

Naš cilj je vaše zadovoljstvo, pa i ne smatramo posao obavljenim dok niste potpuno oduševljeni svojim iskustvom sa nama. Dajte nam priliku da vam budemo na usluzi. Uvjeravamo vas da ćete biti zadovoljni što ste donijeli tu odluku, jer kod nas, brzina i kvaliteta idu ruku pod ruku.

Šta mi radimo?

Svaka kompanija ima potrebu za rezervnim dijelovima i servisom opreme, a razlika je samo u količini i asortimanu. Zato su nam klijenti iz različitih sfera privrede – od proizvodnje hrane, rudarstva, građevinarstva, do turizma, ugostiteljstva i zdravstva. Ono što nas ujedinjuje je stručna pomoć, kvalitetan rad i izuzetna fleksibilnost. Uz brzu proizvodnju djelova i pružanje servisa, smanjujemo troškove zastoja i povećavamo vrijednost naše usluge za klijente. Svjesni smo da izgubljeni novac možemo ponovo zaraditi, ali izgubljeno vrijeme nikada, pa je naš fokus na pravovremenim i efikasnim rješenjima koja vam pomažu da maksimalno iskoristite svoje vrijeme i resurse.

Kada se suočite s problemom polomljenog dijela, vaša briga postaje naš zadatak. Nema potrebe za traganjem ili brinući se o tome kako ćete ga zamijeniti. Jednostavno ga donesite kod nas, i ostalo prepustite našem timu stručnjaka.

Kako dolazimo do rešenja? Jeste li ikada čuli za koncept reverzibilnog inženjeringa? Dovoljno je da donesete oštećeni dio, a mi ćemo kreirati identičnu kopiju ili precizno proračunati drugi dio na osnovu dijela koji ste nam donijeli.

Sve djelatnosti gdje ima pokreta mi osplužujemo. 

Od čega se sastoje mašine

Kada govorimo o mašinama, moguće je pristupiti im kroz opštu strukturu koja čini osnovu svake mašine. Važno je napomenuti da, iako svaka mašina možda ne posjeduje sve navedene komponente, ovo predstavlja jedan uopšteni pristup koji nam omogućava da shvatimo kako mašine funkcionišu i koji su im ključni elementi.

Bez obzira da li se radi o složenim industrijskim postrojenjima ili jednostavnijim uređajima za svakodnevnu upotrebu, ovdje su osnovni sastavni djelovi koji čine srž svake mašine:

Metodologija rada

U našem servisu ne samo da rješavamo probleme, već vam nudimo sveobuhvatnu uslugu kako bismo vašu opremu vratili u optimalno radno stanje. Evo kako to radimo:

Reverzibilni inženjering

Ako posmatramo ciklus kao krug, radimo stvari sa oba početka gdje je završetak početak nečeg drugog. Ovog puta krećemo do kraja unazad.

Reverzibilni ili obrnuti inženjering nije samo tehnički proces; to je naš način da se uživimo u vaše potrebe, analiziramo problem, i pronađemo rješenje koje se savršeno uklapa.

KORACI ZA NARUČIVANJE USLUGA

Bez plana, čak i najbolja namera ostaje samo želja.

Brzo – kvalitetno – jeftino

Gdje je ovdje vrijednost za vas?

“Brzo – kvalitetno – jeftino” model funkcioniše na način tako da iz njega možete izabrati maksimalno dvije karakteristike, dok će treća karakteristika uvijek biti suprotna.

To isto pravilo važi za sve projekte.

Naši radovi

Ssrećemo se s raznovrsnim izazovima iz širokog spektra industrija. Svaki mehanizam, svaki mašinski dio, priča je za sebe. Naša proizvodnja i servis posvećeni su vraćanju u život onoga što je pokvareno, stvarajući nova rješenja koja odgovaraju potrebama naših klijenata. Ovdje su prikazani samo neki primjeri radova direktno iz naših pogona, gdje svaki detalj nosi priču o stručnosti, preciznosti i prilagođenosti specifičnim zahtjevima.

Ključne usluge:

Servis pokretačkih jedinica: elektromotora
Servis mehanike

Sanacija i izrada pohabanih dijelova, Reparacija i izrada različitih mašinskih elemenata

Servis hidrauličnog sistema

Održavanje i popravka hidrauličnih sistema i komponenti

Zamjena standardnih elemenata

Semeringi, ležajevi, galovi lanci, spojnice, vijci i druge komponente