Rudarstvo

Snaga koja pokreće dubine – vaša podrška za svaku rudarsku avanturu.

PRIJATELJI RUDARSKOG SEKTORA: HARMONIJA SA PRIRODOM KROZ ODRŽIVOST!

Naš doprinos zelenijem rudarstvu

U srcu naše misije leži težnja da doprinesemo većoj održivosti pa I u rudarskom sektoru. Razumijemo da rudarstvo prirodno uzima od prirode, ali smo posvećeni I ideji vraćanja istom mjerom. Kroz usluge servisa i obnavljanja opreme, ne samo da produžavamo vijek trajanja mašina i smanjujemo potrebu za novom proizvodnjom, već i aktivno doprinosimo smanjenju ekološkog otiska industrije. Saznaj više…

Ova filozofija nas vodi u svakodnevnom radu, gdje se trudimo da naša rješenja budu ne samo efikasna, već i u skladu sa očuvanjem prirode.

Rudarski sektor (Oprema i dijelovi za mehaničko održavanje):

Za rudarski sektor, vrsta opreme koju naša kompanija može efikasno servisirati I proizvoditi rezervne djelove je specifična i obuhvata različite mašine i uređaje koji su ključni za ovu industriju:

Bageri i utovarivači:

Velike mašine koje se koriste za kopanje i utovar ruda i drugih materijala. Ovo uključuje različite tipove bagera, kao što su točkasti, lančani, i rotacioni bageri.

Bušilice i oprema za bušenje:

Specijalizovane bušilice za stvaranje rupa u stijenama i tlu, uključujući pneumatske bušilice, bušaće kolone, i druge vrste bušaćih mašina.

Transportne trake i konvejeri:

Sistemi koji se koriste za transport rude i materijala unutar rudnika, uključujući trake za transport, valjkaste i lančane konvejere.

Drobilice i mlinovi:

Oprema za drobljenje ruda i stijena do manjih veličina, uključujući čeljustne drobilice, valjkaste drobilice, i mlinove za usitnjavanje.

Podzemna rudarska vozila:

Specijalna vozila koja se koriste u podzemnim rudnicima, uključujući rudarske lokomotive, vozila za transport osoblja i materijala.

Oprema za ventilaciju:

Sistemi za osiguravanje svježeg vazduha i uklanjanje zagađenog vazduha iz rudarskih okana, uključujući ventilatore, vazdušne kanale, i sisteme za kontrolu temperature.

Pumpne stanice:

Pumpe za uklanjanje vode iz rudarskih okana, uključujući potopne pumpe, centrifugalne pumpe, muljne pumpe i pumpe visokog pritiska.

Oprema za podzemne operacije:

Specijalizovani alati i mašine koje se koriste u podzemnim operacijama, uključujući pneumatske čekiće, bušilice za klinove, i oprema za postavljanje potpornih struktura.

Pravilno održavanje ovih mašina i opreme ključno je za sigurno i produktivno rudarstvo. Neadekvatno održavanje može rezultovati opasnim situacijama, smanjenjem produktivnosti ili prekidima u proizvodnji. Osim toga, s obzirom na izazovno okruženje rudnika, pravilno održavanje opreme produžava njen vijek trajanja i smanjuje ukupne troškove.

Bilo da trebate hitan popravak ili dugoročno partnerstvo, Remid Vis Mašinski centar je tu da vam pruži usluge koje će premašiti vaša očekivanja. Kontaktirajte nas danas i saznajte kako možemo raditi zajedno.