Zelena misija

Najveća prijetnja našoj planeti je uvjerenje da će je neko drugi spasiti, krenimo mi.

Jedna od najvećih čovjekovih zabluda je da misli da ima vremena. Zato treba početi SAD.

Najbolje vrijeme za sadnju drveta bilo je prije 20 godina. Drugo najbolje vrijeme je sada, jer vrijeme i plima ne čekaju nikoga.

Mi smo u harmoniji sa samom suštinom pokreta, posvećeni očuvanju njegovog neprestanog toka. Svaki sistem koji susrećemo doživljavamo kao prijatelja, a sebe vidimo kao ključni dio veće cjeline. U harmoniji sa prirodom i tehnologijom, naša misija je da oživimo i unaprijedimo svaki komad opreme koji nam dođe pod ruke.

Vjerujemo u zeleniju budućnost, gdje se svaki dio može iskoristi do maksimuma, gdje se upotrebna vrijednost samo pretače u nešto drugo što će takodje biti korisno. Naš pogled na budućnost je zelen i pun nade, pa svaki dio iskoristimo do njegovih krajnjih granica, osiguravajući da ništa ne propada i ide u zaborav, bar ono što može naći svoju novu vrijednost.

Svaki dio, ma koliko istrošen ili zastario bio, ima potencijal da se transformiše i pretoči u nešto novo, nešto drugačije ali svakako korisno. Mi ne samo da produžavamo život opreme, već i stvaramo nove mogućnosti iz onoga što je već postojalo, dajući mu novi smisao i svrhu.

Kada stari djelovi ne mogu više da zadovolje standarde, iskoristimo ih za drugačiju upotrebu ako vama više ne trebaju. Ako vaše stare djelove ne možemo sanirati, kreiramo nove, copy paste komponente koje će dati novu vrijednost vašoj opremi. A stari dijelovi? Oni nastavljaju svoje putovanje kroz reciklažu, vraćajući se prirodi na najčišći mogući način.

U svakom zupčaniku, svakom ležaju i svakom elementu opreme – mi vidimo potencijalnu upotrebu i korisnost kroz zeleni i cirkularni način razmišljanja. Naša strast je da održimo te vrijednosti osiguravajući da mašine koje služe vama, služe i budućim generacijama kroz ovaj način razmoišljanja.

Poruka za buduće generacije

“Mi ne nasljeđujemo zemlju od naših predaka; posuđujemo je od naše djece.”

Kažu da dobre stvari dolaze onima koji čekaju, ali bolje stvari dolaze onima koji rade za to. Samim tim zrelost jednog društva ogleda se u planovima za dugi rok.

Smatramo da održivost nije cilj koji treba postići, već način razmišljanja, način postojanja, način življenja.Zato smo u harmoniji sa prirodom i tehnologijom, posvećeni očuvanju resursa i smanjenju otpada. Vjerujemo da svaki dio, ma koliko bio istrošen, ima priliku za novi život, za novu svrhu i ima bolju budućnost nego naći se na otpadu ili nerijetko pored ceste ili na divljoj deponiji, što znači da kada dijelovi više ne mogu zadovoljiti visoke standarde, mi ih transformišemo, recikliramo i vraćamo ljudima i prirodi na najčišći mogući način.

Naša strast je održati te vrijednosti i osigurati da mašine koje danas služe vama sada, prave eho održivosti budućim generacijama. Kroz cirkularni način razmišljanja stvaramo nove mogućnosti iz onoga što je već postojalo, dajući mu novi smisao i svrhu.

Imperativ nam je da misliti na buduće generacije. Naša prevashodna uloga je da im ostavimo nešto vrijedno njihove budućnosti – a svijet je mjesto u kojem resursi nijesu beskonačni, ali su beskrajno vrijedni. Težimo svijetu u kojem ništa ne propada i pada u zaborav, već sve ima potencijal za novi život a naša misija je da osiguramo da taj svijet bude zelen, održiv i pun nade, koliko god mi bili mala karika u sistemu, ali odradit ćemo sve što je do nas.

SLike koje prate našu misiju

Kroz svaku našu aktivnost stvaramo preduslove za djecu koja će jednog dana naslijediti ovaj svijet. Naša odgovornost je da im ostavimo planetu punu mogućnosti, gdje tehnologija i priroda žive u harmoniji, gdje resursi nisu potrošeni, već obnovljeni i ponovno iskorišćeni.

Zajedno, možemo oblikovati svijet u kojem će i buduće generacije moći sanjati, stvarati i napredovati a naša misija je da osiguramo da taj svijet bude zelen, održiv i pun nade, pa je najveća svrha života provesti ga za nešto što će ga nadživjeti.