Nautika

Pouzdani saveznik na otvorenom moru

PRIJATELJI NAUTIČKE INDUSTRIJE: PLOVIDBA KA ODRŽIVOM HORIZONTU

Naš doprinos plavoj planeti: Precizno održavanje za čiste morske puteve.
Naš doprinos održivoj nautici.

U srcu naše misije leži vizija nautičke industrije koja ne samo omogućava transport i rekreaciju, već to čini na način koji poštuje i štiti naše mora i okeane. Razumijemo izazove s kojima se suočava moderna nautika, od očuvanja morske sredine do efikasnosti i sigurnosti plovidbe, i posvećeni smo unapređenju ovih aspekata na ekološki odgovoran način.

Kroz usluge servisa i obnavljanja nautičke opreme I rezervnih djelova, ne samo da povećavamo efikasnost i produžavamo vijek trajanja opreme u nautičkoj industiji, već i aktivno radimo na smanjenju ekološkog otiska ove grane. Saznaj više…

Naša filozofija je da se svaki aspekt nautičke industrije, od brodogradnje do svakodnevne plovidbe, može optimizovati kako bi se smanjila potrošnja resursa i minimizirao uticaj na morsku sredinu, dok se istovremeno održava visoki standard sigurnosti i efikasnosti. Naš pristup je kombinacija tehničke ekspertize i duboke posvećenosti očuvanju našeg plavog planeta.

U vodama nautike, gdje svaki val nosi sa sobom nove izazove, ključna je uloga precizne mehanike i bezuvjetne pouzdanosti. Naše usluge u nautičkoj industriji su usmjerene na održavanje te harmonije između čovjeka, mašine i mora.

Kvalitet i Preciznost u Izradi:

Osovine i ostali mašinski elementi

Izrada i popravka osovina I ostalih mašinskih elemenata za plovila zahtijeva izuzetnu preciznost. Naše osovine I mašinski elementi dizajnirani su da izdrže dinamične uslove na moru, obezbjeđujući glatko plovidbu i dugotrajnu upotrebu.

Prohromski djelovi

Specijalizirali smo se u izradi prohromskih komponenata koje pružaju otpornost na koroziju, neophodnu u morskim uslovima. Naši prohromski dijelovi kombinuju estetiku i funkcionalnost, odolijevajući izazovima slane vode i vremenskih prilika.

Reduktori

Reduktori su srce pogonskog sistema svakog plovila. Naši remontovani reduktori osiguravaju efikasnu transmisiju snage, smanjujući potrošnju goriva i povećavajući ukupnu efikasnost plovila.

Hidraulika i cilindri

Oprema koja koristi hidrauliku mora biti pouzdana i otporna. Naši hidraulični cilindri, novi I remontovani, pružaju maksimalnu snagu i preciznost upravljanja, čak i u najzahtjevnijim morskim uslovima.

Servis i održavanje:

Pružamo kompletnu uslugu servisiranja i održavanja, osiguravajući da svaki dio mehanike plovila radi besprijekorno.

Dugotrajnost i pouzdanost:

Svaki proizvod koji napusti naše radionice testiran je i prilagođen za izazove koje donosi more. Razumijemo da pouzdanost u nautici nije samo očekivanje – to je neophodnost. Zato su naši proizvodi dizajnirani da izdrže i pruže dugotrajan životni vijek, osiguravajući da vaše plovidbe budu sigurne, efikasne i ugodne.

Kao vaš pouzdani partner u nautici, obavezani smo na pružanje vrhunske kvalitete i pouzdanosti, osiguravajući da svako vaše putovanje na otvoreno more bude iskustvo pouzdanosti, sigurnosti i uživanja.

Nautika (Mehaničko održavanje i rezervni dijelovi):

Naša kompanija pruža esencijalnu podršku nautičkom sektoru kroz stručne usluge servisiranja i proizvodnje rezervnih dijelova za široki spektar nautičke opreme. Oprema koju efikasno servisiramo i za koju proizvodimo rezervne dijelove uključuje:

Brodska pogonska oprema
  • Propeleri i osovine: Održavanje i popravak vratila, ležajeva.
  • Spojnice: Povezuju različite djelove pogonskog sistema i često zahtijevaju održavanje zbog trošenja.
  • Zupčanici i prijenosnici: Ključni elementi u brodskom pogonskom sistemu.
Hidraulična oprema
  • Hidraulični cilindri: Često se koriste za različite funkcije na jahtama, uključujući kontrolu pasarela, platformi za kupanje i drugih pokretnih dijelova.
  • Hidraulične pumpe i motori: Srce svakog hidrauličnog sistema koje je potrebno redovno servisirati.
  • Ventili i regulatori: Kontrolni elementi koji često zahtijevaju čišćenje i zamjenu zaptivača.
Kranske dizalice i ostala oprema za podizanje tereta
  • Propeleri i osovine: Održavanje i popravak vratila, ležajeva.
  • Spojnice: Povezuju različite djelove pogonskog sistema i često zahtijevaju održavanje zbog trošenja.
  • Zupčanici i prijenosnici: Ključni elementi u brodskom pogonskom sistemu.
Sistemi za upravljanje
  • Reduktorskii sklopovi: Prenos snage i obrtnog momenta između motora i drugih dijelova jahte.
  • Servo sistemi: Pomažu u upravljanju određenim funkcijama broda, kao što su kormilo ili trusteri.
Dodatna mehanička oprema na jahtama
  • Sistem spuštanja sidra: Vučni dio sa zupčanicima za spuštanje i podizanje sidra i mehanizmi za kontrolu sidrenja, uključujući vitlo i lanac.
  • Stabilizatori: Sistemi koji koriste krilca ili žiroskope za smanjenje ljuljanja broda.
  • Trusteri: Pomažu u manevrisanju jahte, često koriste hidrauliku ili električni pogon.

Svaki od ovih djelova i sistema zahtijeva specifičnu znanje i vještine za održavanje i popravak. Redovno održavanje može produžiti vijek trajanja komponente i osigurati sigurnu i efikasnu plovidbu.

Bilo da trebate hitan popravak ili dugoročno partnerstvo, Remid Vis Mašinski centar je tu da vam pruži usluge koje će premašiti vaša očekivanja. Kontaktirajte nas danas i saznajte kako možemo raditi zajedno.